faciliteren van co-creatie (Training)

Training Faciliteren van Co-Creatie

Een goede en gave co-creatie sessie draagt bij aan een betere samenwerking! Wij geloven dat we op een andere manier uitgedaagd kunnen worden in ons werk en privé. Deze training ontwikkelt vaardigheden om mensen optimaal betrokken te krijgen, om co-creatie sessies in de praktijk te brengen en te zorgen voor een juiste energiebalans binnen de groep. Hiervoor krijg je vele praktische handvaten en een echte toolKIT waarmee je na de training het geleerde in de praktijk kunt brengen.

You don’t have to be creative to be creative

Programma & opzet

Resultaten van de training:

  • Faciliteren van co-creatie processen
  • Persoonlijke krachten ontdekken
  • Inzicht in groepsdynamiek
  • Creatieve technieken leren toepassen
  • Kracht van samenwerking stimuleren

Wat gaan we doen:

De training ‘Faciliteren van Co-Creatie’ is een training gericht op organisaties en facilitators die een co-creatie steuntje kunnen gebruiken. Na de training beheers je het proces om een co-creatie sessie te organiseren en te faciliteren.

Voor wie is deze training bedoeld:

De training is gericht op alle professionals die een verschil willen maken in zijn/haar omgeving.

Hoe gaan we aan het werk:

De kracht van de training zit op het interactief doorlopen van verschillende werkvormen en praktijkcases. Dit doen we met 1 ervaren trainer in 4 dagen.

Waar vindt de training plaats:

De training vindt plaats op onverwachte plaatsen. Hier creëer je een maximale inspiratiebron die is te gebruiken voor jouw ontwikkeling. Een wereldpaviljoen, boerderij, boot of een vliegveld brengt nieuwe inspiratie die van toepassing is op de training maar zeker ook op een sessie kan zijn.

Hoe ziet het programma eruit:

Dag één

Blok 1 Inleiding & doelen

Blok 2 Creatief denken

Dag twee

Blok 3 Werkvormen & energizers

Blok 4 Locatie & inrichting

Dag drie

Blok 5 Faciliteren van co-creatie

Blok 6 Groepsdynamiek

Dag vier

Blok 7 Co-creatie in de praktijk

Wanneer:

Deze training vindt plaats als er voldoende inschrijvingen zijn om een training te geven. Het minimaal aantal deelnemers is 8. De training wordt gegeven in 2x twee dagen in opeenvolgende weken met tussentijdse opdrachten.

Trainingstijden: 9.30 tot 17.00 uur.

(Wij bieden deze training ook aan als een incompany-training)

Ready for the ride?

In 4 dagen wordt je klaargestoomd om aan de slag te gaan met de toolKIT. Je krijgt een uitgebreide syllabus vol theorie met voorbeelden, werkvormen, energizers, formats, scripts en draaiboeken.

Als facilitator vervul je drie rollen:

  • Architect: schetsen en voorbereiden van de sessie
  • Piloot: op laten stijgen van de groep waarmee je werkt
  • Gids: begeleiden van groep om obstakels en andere lastige momenten te pareren

Inhoud van de training

inhoud training faciliteren van co-creatie

Ervaring uit Groningen

Super leuke cursus gehad van Tom Vaessen van Gave Dingen Doen. Ik ben nu zelf in staat een sessie goed voor te bereiden en uit te voeren. En dat is prettig want binnen onze organisatie zijn we vaak op zoek naar nieuwe oplossingen die gedragen worden door de groep. Met deze werkvormen kom je toch sneller tot nieuwe inzichten dan met de groep om een vergadertafel zitten en krijgt iedereen de ruimte zijn/haar ideeën te delen.

Met de nadruk op Gave Dingen DOEN. We werden direct aan het werk gezet! “Maak er maar een mooie inspirerende ruimte van.” Tja, hoe doe je dat? Dus lekker praktisch en gericht op leren. Allerlei werkvormen zijn de revue gepasseerd en Tom was daar altijd met handige tips en nuttige feedback.

Zeker een aanrader en met grote dank aan Tom die de cursus tot een groot succes wist te maken. Dank!

Leonie Smit – Gemeente Groningen

paul-arden quote: if you can't solve a problem it's because you're playing by the rules

Kosten van de training

De 4-daagse training kost €1.250,00 (excl. 21% BTW) inclusief een uitgebreide toolKIT, lesmateriaal, syllabus, lunch, koffie/thee/fris. Exclusief eventuele overnachting.

Deze training wordt aangeboden via het Ministerie van Co-Creatie. Met ons team van facilitators begeleiden wij impact in een veranderende omgeving.

Aanmelden voor faciliteren van co-creatie?

Ben je geïnteresseerd geraakt in een training Faciliteren Creatief Denken? Meld je dan aan voor een plek via onderstaande contactmogelijkheden.


Versterk je team, vergroot het onderling vertrouwen en creëer goede communicatie om met een gezamenlijke visie grote successen te behalen.

Naast een sterk team en het inzicht hoeveel mogelijkheden er ontstaan als je eens anders kijkt, is het ook ontzettend belangrijk om energizers en creatieve werkvormen toe te passen.

gezichten

Samen met deze partijen en organisaties probeer ik nog meer impact te realiseren en mensen in beweging te krijgen.