Creatief Denken (training)

Training Creatief Denken

Met de snelle veranderende maatschappij worden mensen steeds meer gedwongen om anders te denken. Het gaat niet alleen meer om het eigen maken van kennis, maar des te meer om het ontwikkelen van vaardigheden. Creatief denken is een van deze toekomstige vaardigheden die men aan kan leren om bewuster om te gaan met veranderingen en te komen tot nieuwe oplossingen en perspectieven. Deze training geeft naast de benodigde inzichten diverse technieken om in de praktijk toe te passen.

You don’t have to be creative to be creative

creatief denken brainstorm

Programma & opzet

Resultaten van de training:

  • Inzicht in het creatief denkproces
  • Oefeningen en ervaring met allerlei creatief denktechnieken
  • Faciliteren van een ‘ creatief denken’ sessie.

Wat gaan we doen:

De training ‘Creatief Denken’ is een training gericht op organisaties en facilitators die anders willen omgaan met probleemstellingen en vernieuwingen. Met meer energie en veelal plezier aan de slag gaan met vraagstellingen om tot HET gouden idee te komen.

Voor wie is deze training bedoeld:

De training is gericht op alle professionals die een verschil willen maken in zijn/haar omgeving.

Hoe gaan we aan het werk:

Met veel interactie en praktijksituaties zorgen we ervoor dat men voldoende theorie en ervaring heeft om met een goed gevoel een sessie te faciliteren.

Waar vindt de training plaats:

De training vindt plaats op onverwachte plaatsen. Hier creëer je een maximale inspiratiebron die is te gebruiken voor jouw ontwikkeling. Een wereldpaviljoen, boerderij, boot of een vliegveld brengt nieuwe inspiratie die van toepassing is op de training maar zeker ook op een sessie kan zijn.

Hoe ziet het programma eruit:

Dag één

Blok 1 Patronen herkennen en doorbreken > Het proces

Blok 2 Creatief denken outbox 1

Dag twee

Blok 3 Creatief denken inbox

Blok 4 Energizers + ijsbrekers

Dag drie

Blok 5 Creatief denken outbox 2

Blok 6 Faciliteren van een creatief denken sessie.

Dag vier

Blok 7 Faciliteren van een creatief denken sessie in de praktijk.

Wanneer:

De training wordt op aanvraag aangeboden.

Je kunt deze training aanvragen voor een aantal personen of een heel team, maar je kunt je ook individueel inschrijven. Wanneer er voldoende individuele inschrijven zijn, zetten we samen de data uit.

Trainingstijden: Dag 1-2-3 van 9.30 tot 17.00 uur. Dag 4 van 9.30 – 13.30.

(Wij bieden deze training ook aan als een incompany-training)

Ready for the ride?

In 4 dagen wordt je klaargestoomd om aan de slag te gaan met diverse creatief denktechnieken en het toepassen van deze toekomstige vaardigheid.

Inhoud van de training

Inhoud Creatief Denken training

Het toepassen van workshops creatief denken kan oneindig. Of je medewerkers binnen een veranderende situatie mee wilt laten denken in mogelijkheden. Of je collega’s wilt laten zien hoe je anders kunt overleggen en tot oplossingen kunt komen. Of je leerlingen mee wilt geven hoe belangrijk deze vaardigheid is en dit integreert in allerlei soorten programma’s. Het is een vaardigheid die in de toekomst steeds belangrijker wordt om flexibel om te blijven gaan met de constante verandering.

paul-arden quote: if you can't solve a problem it's because you're playing by the rules

Kosten van de training

De 4-daagse training kost €1.250,00 (excl. 21% BTW) inclusief lesmateriaal, syllabus, lunch, koffie/thee/fris. Exclusief eventuele overnachting.

Deze training wordt aangeboden via het Ministerie van Co-Creatie. Met ons team van facilitators begeleiden wij impact in een veranderende omgeving.

Aanmelden voor de Creatief Denken Training?

Ben je geïnteresseerd geraakt in een training Faciliteren Creatief Denken? Meld je dan aan voor een plek via onderstaande contactmogelijkheden.


Versterk je team, vergroot het onderling vertrouwen en creëer goede communicatie om met een gezamenlijke visie grote successen te behalen.

Naast een sterk team en het inzicht hoeveel mogelijkheden er ontstaan als je eens anders kijkt, is het ook ontzettend belangrijk om energizers en creatieve werkvormen toe te passen.

gezichten

Samen met deze partijen en organisaties probeer ik nog meer impact te realiseren en mensen in beweging te krijgen.